zondag 5 januari 2014

Maskertje maken

Nina's maskertje voor 'oma' of Omma :)
De meeste kinderen gaan zich toch graag verkleden, zich eventjes voordoen als iemand helemaal anders: een roze blinkende prinses, een stoere piraat, een gemene boef, een stoute heks,...ga zo maar door.
Bij de meeste mensen thuis liggen er wel ergens verkleedkleren opgeborgen maar wat nog leuker is, is je eigen masker maken. Je maakt er van wat je wilt, het moet zelf geen personage zijn maar het feit dat ze het zelf versiert hebben maakt hen super trots het te dragen!

Hoe begin ik daar aan? Neemt dat niet enorm veel tijd?

Wel het duurt de tijd dat je eraan wilt geven: je kan het super snel doen en je kan het met wat meer preciezie doen...wat je maar wilt!

Als je er iets weer werk van wilt maken kan je ze eerst maken uit karton, daarna schilderen, laten drogen, daarna versieren met glitters en pluimen.Wil je het heel eenvoudig dan zoek je op Google masker en je vindt er direct enorm veel:

 
Oftwel bekijk je de vele 100den soorten maskers en ga je zelf aan het tekenen OF je drukt er gewoon eentje uit en laat de kinderen kleuren. 

Wanneer ze klaar zijn kleef je ze op een stuk karton (van die vele lege Kellogs dozen die we sparen, platdrukken, ergens tussen steken tot we ze nodig hebben) en dan uitknippen natuurlijk.

Vergeet de oogjes niet en daarna aan de beide kanten perforeren en rekkertje/ touwtje erdoor = klaar!

Wat ook grappig kan zijn als je een grote foto afdruk van een persoon en die als masker gebruiken?


Het hoeft ook niet telkens een héél gezicht te zijn, je kan ook gewoon een oogmaskertje maken.
Laat je maar eens goed gaan en misschien kan je er dan een 'gemaskerd' feestje van maken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten