vrijdag 24 januari 2014

Experiment roze chocolade moelleux

Voor het laatste verjaardagsfeest heb ik een taart gemaakt en hiervoor had ik, onder andere, roze chocolade gekocht. Op het laatste moment is mijn plan gewijzigd en is het een marsepein taart geworden dus hier sta ik met mijn roze chocolade. 



Voor wie dit nog nooit gegeten heeft: het is 'raar'. Zelfs de kindjes wilden geen meer eten dus...dat zegt ook wel al iets é. Het smaakt naar aardbeien.


 Nu wou ik er toch eens iets mee proberen te maken en ik dacht: waarom geen chocolade moelleux? Je ziet die normaal enkel in het bruin/ zwart (chocolade kleurtjes) of misschien uitzonderlijk iets met witte chocolade maar roze..okay dit moeten we proberen!


Dus ik zocht een receptje en vond deze op de site van dagelijkse kost:




extra benodigdheden:
·         4 metalen serveerringen (diameter ongeveer 7 cm)
Hier heb ik dus mijn siliconen vormpjes gebruikt
·         een zeef
·         een (plastic) spuitzak
Dr. Oetker rocks!
·         een vel bakpapier of een ovenmatje van siliconen
·         een keukenweegschaal
Let op: Het is belangrijk dat je tussendoor het beslag laat afkoelen, en dat je bakt vlak voor het serveren.
De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen. (Ik heb er dus 6 kunnen doen, misschien omdat mijn siliconen vormpjes iets kleiner zijn)
ingrediënten
·         100 g donkere  roze chocolade
·         110 g boter
·         50 g gezeefde bloem (patisseriebloem)
·         100 g suiker
·          vanille-ijs en/of vers rood fruit
·         4 eieren
bereiding
·         Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Dat is zeer belangrijk voor het eindresultaat.
 
·         Neem de helft van de eieren en meng ze volledig met de suiker. Doe hetzelfde met de dooiers van de andere helft.
 
·         Zeef de bloem in de mengkom en klop het geheel goed los tot je een homogene massa krijgt.
 
·         Smelt de roze chocolade samen met de boter en voeg ze toe aan het mengsel. 
En dit begon dus al niet zo best want het zag er allemaal wat oranje uit... .
 
·         Giet het geheel in een gesloten spuitzak. Laat deze afkoelen in de koelkast, zodat het mengsel wat kan opstijven.
 


·         Bak de moelleux vlak voor het serveren. Tot zolang kan het beslag in de koelkast blijven liggen. 
 
·         Laat de oven voorwerwarmen op 210°C. Hou de bakplaat apart.
 
·         Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens wat bloem over. Dat is belangrijk om de gebakjes later makkelijk los te maken uit de vorm.
 
·         Plaats de ringen op de bakplaat, op een vel bakpapier of een siliconenmatje. Spuit dan het beslag in de vormpjes. Let op: vul elke ring voor 2/3 met het beslag. Het gebak zal rijzen in de oven. 


 
·         Bak de moelleux 8 à 10 minuten in de oven op 210 °C. De baktijd hangt af van het type oven.
 
·         Maak de gebakjes voorzichtig los en zet er ééntje op elk dessertbord. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
 
 




Mijn consistentie was wel goed maar de smaak was verschrikkelijk! 

Conclusie: Do not try this at home!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen